Dag 3 en begin dag 4 Buenos Aires
18 januari 2025 - Solar Viejo Palermo, Argentinië
Nu de dag van gisteren en een kleine vooruitblik op de dag van vandaag.
We staaredelink vroeg op (7/7.15 uur). Ontbijten met fruit en yoghurt, doen onze oefeningen en gaan dan zo'n beetje 8.30/8.45 op stap. Zodken dan een leuk koffietentje uit en gaan vervolgens naar de eerste bestemming van de dag. Gisteren met de metro naar Plaza St Martin en vandaar naar het spoorweg museum gelopen.
De metro is heel apart: we dachten eerste dat we een OVkaart moesten kopen, maar de mvr van het loket zeid at je ook met je bankpas in kon checken. Uitchecken bij een station is er niet, afschrijvingen op de bank rekening ook niet ....
Het spoorweg museum was heel leuk. Doodzonde dat het spoor in de jaren 90 door een bezuinigingsoperatie min of meer is opgeheven. Alleen in BA rijden nog een paar lokale metroachtige treinen en er gaat een trein naar Mar del Plata. Ook gaan er nog enkele goederentreinen.
Vanaf het museum naar de plek waar we met Henk hadden afgesproken gelopen. Onderweg de plek bezocht waar in 1992 een aanslag op de Israelische ambassade is geest (vlgs Henk was de aanslag door Iran uitvevoerd). De voormalige president Kirchner schijnt er nu nog voor vervolgd te worden).
Met Henk in een best chique Peruaans restaturant gegeten. Zeer goed. Nog met Henk samen de binnentuin van een voormalig klooste bezocht.
Nadat we afscheid van Henk hadden genomen zij Freek en ik nog naar Plaza de Mayo en Puerto Madero geweest. Erg leuk, en zeer warm. Puero Madero is voormalig havengebied met oude loodsen en vooral veel nieuwe hoogbouw. In de stad staan veel meer bomen op de straten die schaduw en daaarmee koelte geven. In Puarto Madero is dat over het hoofde gezien en loop ne in de schroeiende bitte met erg weinig/geen schaduwplekken .
Met de metro naar huis en naar de plekken na Mendoza gekeken. Nu twee mooi dingen in de bergen uitgezocht. Voor daarna kijken we nog verder. We hebben inmiddels een 'vaste' plek gevonden waar we savonds nog een biertje gaan drinken.
Vandaag gaan we eerst naar de markt in Palermo en daarna naar de vlooien markt. Vandaar waarschijnlijk met de bus naar het stadion van River Plate. Morgen treffen we Henk nog een keer in St Telmo.
Als Freek de fotos heeft gedeeld zal ik ze plaatsen.
Sabine:18 januari 2025Wat klinkt het weer hartstikke leuk!