Hippodromo en casino
11 februari 2025 - Buenos Aires, Argentinië
Vandaag weer een dag in Buenos Aires. Het beloofde (en werd) een zeer warme dag te worden. Vanochtend om 8 uur was het al 28 graden! Gelijk gaan zwemmen in onze 'rooftop pool'. Erg lekker en daarna nog naar onze 'rooftop gym' gegaan. Beetje door onze buurt gelopen en boodschappen gedaan. We zijn uit eten gaan allebei een beetje zat. We hebben besloten om zowel thuis te lunchen als savonds hier te eten. Het appartement is daar ook zeer voor geschikt omdat er basis voorzieningen (olijfolie, balsamico, zonnebloem olies, zout, suiker,koffie en thee) zijn en eindelijk eens redelijk normale pannen.
Wel nog een heel leuk koffietentje bezocht. Was echt een familie- en buurt gebeuren. Kinderen die rondliepen. Dochter met haar vader die de koffie maakten. Deze was overigens erg goed.
Vanmiddag toen het inmiddels 38 graden was geworden lopend en met de metro naar het hippodrome gegaan. Metro is overigens heel bijzonder. Je moet daarvoor een SUBE card hebben (soort OV chipkaart), maar je kan ook met VISA betalen. We gebruiken hiervoor de ASN pas, die verder nergens werkt maar dit feilloos doet. Nog geen afschrijving van gezien.
Het Hippodrome is zeer bijzonder en enorm. We passeerden eerst het stadion waar de polowedstrijden worden gespeeld en daarna het Hippodromo in. Wedstrijden met prachtige paarden en veel mensen bezig gezien met inzetten. Daarna bleek dat er ook een casino min of meer onder de renbaan was. Zeeeeeer bijzonder. Heel veel fruitachtige gokkasten, roulette en black jack. Freek en ik hebben een gokje gewaagd bij de roulette. Deze is volledig digitaal. Geen croupier meer te bekennen. De vakantie net niet terugverdiend, maar wel met 1€ winst weer weggegaan. Het casino bleek zo lezen we net het grootste van Zuid-Amerika te zijn. Het was ook enorm. Bezoekers: oudere mannen en vrouwen die naar ons idee elke notie van tijd verliezen als ze daar zitten en aan de verschillende apparaten gekluisterd te zitten. Zeer bijzonder.
Mooie wandeling naar huis gemaakt via diverse parken. Net gegeten. Nog even maar Netflix kijken. Morgen plannen we maar de galerie waar Henks werk hangt te gaan.