Montevideo
9 februari 2025 - Montevideo, Uruguay
Gisteren vanuit Punta del Diablo naar Montevideo gereden. Is ca 3 1/2 uur rijden. Mooie route met veel groen, koeien, paarden en heuvels en af en toe zicht op de Oceaan . De weg wordt tot in Brazilie verbreed naar 4-baans. Gedeeltelijk is dit al klaar en deels is het nog tweebaans. Het interessante van Uruguay vergeleken met Argentinie is dat aan dat soort projecten te zien is dat UY welvarender en ook stabieler is (Millei heeft bv alle infrastructuur projecten in Arg gestop). Er is een werkend electronisch systeem voor tolbetaling en snelheidscontrole, tankstations met allerlei voorzieningen (o.a. veel sterke drank wat natuurlijk handig is voor onderweg) en er wordt normaal gereden.
Het vliegveld van Montevideo waar de auto moest worden ingeleverd is een landmark gebouw. Verder is het een oase van rust. Er vetrekken maar ca 7 vluchten per dag.
Het hotel waar we verbleven had een zwembad en een gym. Ook was hier de altijd aanwezige in dit geval enorme parilla (bbq), waar gasten hun meegebrachte stuk vlees op konden leggen. Overigens is opvallend met eten: veel vlees en grote porties. Ook in de supermarkten is alles alleen in grote porties te koop. Een fles cola van 1 liter is niet te krijgen. De kleinste is 2.25 liter, maar liever nog groter. Blikjes bier zijn ook alleen te krijgen als 1/2 liters of groter! Bij het eten nemen we meestal een liter fles die we delen en die echt ijskoud wordt gebracht.
Vanochtend gesport en gezwommen en daarna richting het busstation Tres Cruses gelopen waar ik nu deze update maak. Zometeen moeten we inchecken voor onze bus naar Collonia en aansluitend de boot naar Buenos Aires.
Overigens: de voetballiefhebbers hoeven niets te missen. Vanaf sochtends worden eerst alle europese wedstrijden van de middag uitgezonden, die overlioen in de Europese avond wedstrijden. Aansluitend begint dan het Urugayaanse en het Argentijnse programma. De wedstrijden starten hier vaak heel laat (22.00/22.30 locale tijd. Daarnaast nog veel herhalingen en analyses.
A la, we gaan ons klaar maken om in te checken.